Як зварити яйце пашот в половнике в каструлі

Як зварити яйце пашот в половнике в каструлі простий рецепт. У мене завжди виходить зробити яйце пашот таким способом! Сподіваюся, він стане в нагоді і вам 🥰 Як я роблю яйце пашот? Без досвіду зробити красиве яйце пашот, використовуючи класичний спосіб приготування, досить важко. Існує декілька альтернативних, наприклад, варити яйце в харчовій пелюшці або пакеті. Пропоную вам свій варіант 👇🏻

Інгредієнти

– Вода
– Сіль – 1 ч. л.
– Ополоник
– Рослинна олія

Як зварити яйце пашот в половнике в каструлі покроковий рецепт

1. Наливаємо воду в каструлю. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь так, щоб на її поверхні з’являлися тільки маленькі бульбашки. Додаємо соль.
2. Ополоник трохи змащуємо оливковою олією, розбиваємо туди яйце. Його теж можна посолить.
3. Поміщаємо ополоник у воду так, щоб вода доходила до його країв, але не потрапляла в яйцо.
4. Як тільки білок знизу схопитися, злегка нахиляємо ополоник, щоб у нього потрапила вода. У цей момент швидко, використовуючи чайну ложку, «загортаємо» жовток в білок. Варимо 2-3 хвилини до готовности.