Адже по суті це звичайні пельмені, з тією лише різницею, що начинку для них готують з додаванням деяких традиційних азіатських продуктів. Гедз мають ніжне, тонке тісто, пікантний, яскравий часниково-кунжутно-імбирний смак і аромат, чим і відрізняються від звичних нам пельменів.
Є ще одна відмінність гедз від інших подібних виробів: їх прийнято обсмажувати. Викладають на сковороду з нагрітою олією, денцем вниз, наливають окріп, накривають сковороду кришкою і тримати до випаровування рідини. Коли вода випаровується, дінці гедз підрум’янюють її до бажаної рум’яності і подають так, щоб було видно рум’яний бік.
Я вже якось готував гедз з саморобного тесту, в нельзяграм є рецепт, а сьогодні я розповім як приготувати японські пельмені з готового тіста, яке сьогодні можна вільно купити по інтернету в спеціальних магазинах азіатської кухні.
Його виробляють в Кореї, Китаї і Японії, я волію працювати з японським, воно тонке, міцне і ніжне у вигляді круглих коржів. Це дуже зручно, в морозилці завжди є готове тісто, яке потрібно поступово розморозити помістивши його в холодильник, і приготувати тільки фарш.
Інгредієнти
Отже, готове тісто для гедз упаковка — 30 шт;
Для начинки:
Куряча грудка — 250 г;
Свинячий фарш — 250 г;
Капуста білокачанна молода або китайська капуста — 100 г (використовувати без кочерыжек);
Зелена цибуля — великий пучок (можна замінити на ріпчаста, але рубати дуже дрібно, щоб встиг приготуватися);
Гриби шиітаке — 5 шт (або сушений деревне китайський гриб муер — жменя);
Часник — 2-3 зубчики;
Корінь імбиру — 8 г;
Кінза — пучок;
Крохмаль кукурудзяний — 1 ч. л.;
«Саке» (рисове вино) або «Мірін»(солодкий аналог саке — 2 ст. л. (якщо ні, можна додати солодкий рисовий оцет);
Устричний соус — 2 ст. л.;
Соєвий соус — 2 ст. л.;
ароматне масло Кунжутне — 1 ст. л.;
Чорний перець — 1/2 ч. л.;
Тростинний цукор — 1 ч. л.;
Сіль — за смаком, якщо необхідно.
Для соусу:
Соєвий соус — 3 ст. л.;
Рисовий оцет — 2 ст. л.;
Соус «Світ чилі» — 1 ч. л.;
Кунжутне масло — 1 ч. л.;
Для гостроти можна додати порошок васабі — на кінчику ножа, або соус «Шрірача» — 1 ч. л.;
Обсмажені насіння кунжуту — 1 ст. л.
Японські пельмені гедзе з куркою і свинячим фаршем на сковороді покроковий рецепт
З’єднати всі інгредієнти для соусу, перемешать.