Яєчні курзе пельмені по дагестански

Як зробити Яєчні курзе пельмені по дагестански рецепт простий.

Інгредієнти

Інгредієнти для тіста:
– борошно 500 гр
– вода
– сіль
– яйце 1 шт

Начинка:
– молоко 500 мл
– яйце 8 шт
– цибулю ріпчаста 1-2 шт
– вершкове масло 50-60 гр
– сіль і перець.
– курдюк (але я його не додала)

Яєчні курзе пельмені по дагестански покроковий рецепт

1. У борошно додати яйце, сіль і замістити тісто на воді. Відкласти на хвилин 20-30. (Поки тісто відпочиває готуємо начинку). Цибулю нарізаємо дрібно і обсмажуємо на олії або на курдюке. (Масло не шкодуємо). Далі збиваємо яйця, додаємо молоко, сіль, перець і обсмажену цибулю. Ще можна додати горіхову траву, з нею мені здається вкуснее.

2. Все добре збиваємо. Тісто розгортаємо в тонкий пласт, вирізаємо кружечки, посипаємо зверху борошном і ліпимо порожнє курзе не до кінця , так щоб вийшла форма стаканчика. Заздалегідь ставимо каструлю на плиту, так як курзе потрібно відразу закидати в киплячу воду. Щоб було зручно наливати начинку я перелила в маленький чайник, щоб не втрачати багато часу з ложкой.

3. Заповнюємо курзе прям поруч з каструлею, закриваємо верхній край і відразу ж опускаємо в киплячу воду. Періодично помішуючи, варимо 5 хвилин. Яєчні курзе варяться дуже швидко! Подавати можна зі сметаною або томато-часниковою начинкою. Всім приємного апетиту 😘

Відео рецепт 👇