Їстівні квіти з мастики для прикраси торта

Як зробити Їстівні квіти з мастики для прикраси торта рецепт простий. Я сьогодні до вас з нескладним, але дуже корисним рецептом (особливо для тих, хто працює з їстівними квітами)🌺 КМЦ (СМС) – це харчової загусник. В рецепті квіткової мастики використовується як клей, який пов’язує кожну крупинку цукрової пудри іншому з одним. Квіткова мастика відрізняється від звичайної тим, що її можна максимально тонко розкачати. Замінити СМС нічим не можна. Це обов’язковий компонент‼

Інгредієнти

Цукрова пудра дрібна 500 р.
Желатин 10 р. Артикул: 6359
Холодна вода 40 р
Білок 35 р
Глюкозний сироп 50 р
Кокосове масло 5 р.
Лимонний сік 5 р.
КМЦ (СМС) 10 р.

Їстівні квіти з мастики для прикраси торта покроковий рецепт

1. Желатин замочуємо в зазначеній кількості крижаної води. Цукрову пудру просіяти через сито. Не повинно бути грудочок, оскільки якщо попадеться шматочок цукру, то він прорве мастику. В пудру додаємо СМС і рівномірно перемешиваем.

2. Коли желатин набубнявіє, розтоплюємо його на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Змішуємо розтоплений желатин з глюкозою і кокосовим маслом. Отриману суміш додаємо до цукровій пудрі і добре вимішуємо силіконовою лопаткой.

3. Додаємо білок, ретельно перемішуємо. Коли паста стала тягучою і цілісною, додаємо лимонний сік і перемішуємо. Викладаємо мастику на стіл і вимішуємо до однорідності руками, змазаними кокосовим маслом.

4. масу ділимо на 6 шматочків, кожен загортаємо в харчову плівку. Залишаємо для стабілізації на добу при кімнатній температуре.

5. Така мастика зберігається 2 тижні в холодильнику. Якщо хочете продовжити їй життя, можна прибрати в морозилку ❄