Інгредієнти
Пиріжки можна приготувати будь-якого розміру і іншої форми
Перелік можливих начинок
– тушкована капуста + обсмажені гриби
– тушкована капуста + картопляне пюре
– тушкована капуста + відварені яйця
– картопляне пюре + обсмажену цибулю + кріп
– обсмажена печінка + гречана каша
– відварені яйця + рис відварний + кріп
– відварені яйця + сир + зелень
– сир (добре віджатий від сироватки) + зелень
– сир (добре віджатий від сироватки) + картопляне пюре +чорний перець
– фета + зелень
– тушковані баклажани з помідорами та цибулею
– мясо (відварне або обсмажене) + обсмажений цибуля ріпчаста
– обсмажені гриби з цибулею, пропущені через м’ясорубку
– горохове пюре
– відварна риба та рибні консерви без рідини або жиру
Пропорції довільні, сіль і перець за смаком
М’ясний фарш
Відварне м’ясо – 450 р
Пасеровану цибулю – 200 р
Сіль і чорний перець за смаком
Відварити м’ясо з цибулею, лавровим листом і сіллю за смаком. Остудити в бульйоні.
Пропустити через м’ясорубку м’ясо і цибулю, обсмажити на будь-якому жирі за смаком, додати кілька ложок бульйону для соковитості, поперчити і посолити за смаком.
Фарш з вареними яйцями
Відварені яйця – 5 штук
Сир (моцарела або сулугуні) – 130 р
Сметана – 2 ст. ложки
Зелена цибуля – 50 р
Зелень кропу або петрушки – 20 р
Сіль і перець за смаком.
Яйця і сир натерти на крупній тертці, додати дрібно нарізану зелень і цибулю, заправити жирною сметаною, посолити і поперчити
Інгредієнти:
Борошно – 500 г
Масло вершкове 82 % – 220 р
Сметана 10-15% – 200 р
Яйце – 1 штука (50 м без шкаралупи)
Сіль – 4 р
Розпушувач – 5 г
Закусочні пиріжки на святковий стіл, способи ліплення покроковий рецепт
2. Додати вершкове масло будь-якої температури, розтерти в дрібну крихту.
3. У центрі зробити воронку і вилити сметану або грецький йогурт, додати яйце. Розмішати яйце в сметані і потім замісити м’яке, злегка липнущее до рук тісто.
4. Накрити миску плівкою і відправити в холодильник на термін від 1 до 24 годин.
5. Тісто розділити на 4 частини, одну відкласти, інші накрити плівкою і зберігати в холодильнике.
1. З першої частини скачати джгут і розділити його на 8 частин, кожну округлити.
2. Розкачати корж діаметром 13-15 см, в центрі зробити паралельні надрізи через 1 см, не доходячи до країв 1,5-2 див.
3. На надрізану частину по діагоналі до смугах викласти фарш, у мене яйця з сиром і зеленню. Сформувати довгасту заготівлю, далі згорнути її по спіралі.
Викласти на папір для випічки.
4. Змастити взболтанным яйцем.
5. Випікати в розігрітій до 190°С духовці на середньому рівні без конвенції 20-25 хвилин до золотистого кольору. Остудити на решітці
6. Така формування підходить для фаршу, що містить деяку кількість влаги.
1. Другу частину розділити на 6 шматочків, округлити.
2. Розкату корж діаметром 18-19 див. розрізати навпіл.
3. На центральну частину викласти фарш у вигляді трикутника, прикрити крайньою частиною,
притиснути, залишився край надрізати в центрі і укласти зверху. Підвернути відкритий край і куточки під заготовку.
4. Змастити взболтанным яйцем і за бажанням посипати насінням кунжуту.
5. Випікати аналогічно першому способу.
6. Така формування підходить для будь-яких не дуже вологих начинок.
1. Третю частину розділити на 6 частин, округлити.
2. Розкачати в корж діаметром 19-20 див. Посилання на рецепти дріжджового і пісного тіста для цих пиріжків залишу в описі.
3. Розділити на дві рівні частини. Викласти фарш у вигляді довгастого горбка паралельно розрізу, починаючи закругленої частини згорнути рулетик. З’єднати кінці, формуючи кільце.
4. Змастити яйцем і місце стику посипати кунжутом.
5. Випікати в розігрітій до 190°С духовці на середньому рівні без конвенції 20 -25 хвилин.
6. Така формування підійде для вологих начинок.
1. З четвертої частини зробити 8 шматочків, округлити.
2. Кожну розкачати в циліндр зразковим розміром 20 на 10 див.
3. Половину заготовки надрізати від центру на 4 частини.
4. Викласти начинку на цілу частину, прикрити її переплітаючи надрізані частини. По краях сформувати палять.
5. Змастити яйцем і посипати кунжутом.
6. Випікати аналог попереднім формам.
8. Цей спосіб підходить для більш вологих начинок.