Житньо-пшеничний хліб домашній

Як смачно зробити Житньо-пшеничний хліб домашній простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

Пулиш (poolish):
Борошно житнє – 100 г
Вода – 100 г
Дріжджі сухі швидкодіючі – 2 р

Заварка (tang zhong):
Борошно пшеничне – 60 г
Вода – 300 г

Тісто:
Борошно житнє – 50 г
Борошно пшеничне – 400 г
Сіль – 10 г
Цукор – 10 р
Весь пулиш
Вся заварка

Насіння і вівсяні пластівці

Житньо-пшеничний хліб домашній покроковий рецепт

1. Напередодні випічки (в ніч) змішайте інгредієнти для пулиша. Закрийте кришкою або плівкою і залиште на ніч при кімнатній температурі. Вранці змішайте борошно з водою і поставте на повільний вогонь. Постійно помішуючи, варіть суміш, поки вона не загусне. Затягніть плівкою в контакт і залиште остывать.
2. В чаші міксера змішайте всі інгредієнти і теплу заварку. Замішуйте тісто близько 10 хвилин. Тісто має бути липким. Затягніть миску плівкою і залишитися при кімнатній температурі на 1,5 часа.
3. Перекладіть тісто на присипану борошном поверхню, скачайте його в рулет. Форму (25х12 см) змастіть маслом і покладіть в неї тісто. Накрийте плівкою, залишити на столі на 1 час.
4. розігрійте Духовку до 240 градусів. Змастіть хліб водою і посипте насінням і вівсяними пластівцями. Випікайте з парою 15 хвилин. Знизьте температуру до 205 градусів і печіть ще 20 хвилин. Охолодіть на хліб решетке.