Закусочний торт з горбушею консервованої і яйцем

Як зробити Закусочний торт з горбушею консервованої і яйцем рецепт простий! Я таких ще не зустрічала 🔥 Це неймовірно смачна закуска, така незвичайна і ідеально підходить для святкового столу😍 А ще й з ідеальним КБЖУ😏 Ви не залишитеся байдужими, а ваші гості точно попросять поділитися рецептом!

Інгредієнти

Вихід ~ 780г
КБЖУ на 100г – 204.91/11.80/11.74/12.78

для тіста:
* борошно – 130г (у мене кукурудзяна)
* вершкове масло – 50г (заморозити)
* сметана 10% – 65г
* сіль – 1/2ч.л

для начинок:
* горбуша консервована (у власному соку) – 240г (1 банку)
* яйце – 3шт
* зелена цибуля – 30г
* сир твердий – 30г
* сметана 10% – 60г (20+20+20)
* гірчиця зерниста – 10г
* часник – 1зубчік
* сіль, перець

Закусочний торт з горбушею консервованої і яйцем покроковий рецепт

1. Для тіста борошно з’єднуємо з сіллю – перемішуємо. Натираємо до борошні заморожене вершкове масло – перемішуємо. Додаємо сметану і швидко замішуємо тісто, як би нашаровуючи. Скачуємо в кулю і прибираємо в холодильник мінімум на 1 годину. Далі розгортаємо коржі і вирізаємо за формою відразу на тій поверхні на якій будете випікати (тісто розсипчасте). У мене вийшло 3 коржа (Д – 16см) і 4й корж з обрізків (для прикраси торта).

2. Випікаємо в розігрітій до 200° духовці 8 хвилин. Коржики виходять листкові. Поки коржі остигають робимо 3 начинки: 1 горбушу звільняємо від зайвих кісточок, додаємо сметану (20г) і розминаємо виделкою (сік від риби НЕ зливаємо, розминаємо разом з ним); 2 білки від яєць натираємо на дрібній тертці, додаємо дрібно нарізаний зелений лук, гірчицю, сметану (20г), сіль, перець і перемішуємо;

3. 3 жовтки, сир, часник натираємо на дрібній тертці, додаємо сметану (20г), сіль, перець – перемішуємо. Торт зручніше збирати в кільці. Корж > рибна начинка > корж > білкова начинка > корж > начинка з жовтками. Для прикраси я перетворила на крихту 4й корж.

4. Далі боки тортика змастила сметаною (5г), щоб крихта легко прилипла. Зверху я прикрасила зеленню кропу і брусницею. Обов’язково прибираємо тортик в холодильник години на 3, щоб настоявся і можна подавати (я робила пізно ввечері і прибрала на ніч).

Відео рецепт 👇