Заливне з яловичого мови з желатином

Як смачно зробити Холодець з яловичого мови з желатином простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Ну от як же без холодцю на Новий рік?😄 Нехай буде не риба, а яловичий язик.

Інгредієнти

1 яловичий язик (близько 500 г)
1 морква
1 цибулина (можна порей)
50 г кореня селери
1 пакетик желатину (близько 30 г)
стебла зелені для бульйону
сіль, перець, сухі трави

Холодець з яловичого мови з желатином покроковий рецепт

1. Для прикраси: зелень, варені перепелині яйця, кукурудза або горошок (за бажанням) Мова промити, залити водою і поставити на вогонь. Коли вода закипить, зняти піну. Після того, як мова провариться 30 хвилин, дістати його з бульйону, остудити під струменем холодної воды.
2. Очистити мову. Повернути мову в бульйон, додати очищену моркву, цибулю, селеру і стебла трав. Посолити, поперчити, додати спеції. Варити приблизно 1,5 години. За цей час мова приготується (готовність можна перевірити, проткнув його ножем – він легко входить). Готовий язик охолодити і нарізати поперек тонкими ломтиками.
3. Бульйон процідити, морква красиво нарізати, інші овочі можна викинути. Желатин приготувати як написано на пакетику, процідити і додати в гарячий бульйон (на пакетику завжди є інформацію скільки желатину потрібно на певний об’єм рідини).
4. У ємність, в якій будете готувати холодець, викласти моркву, мову, інші прикраси і залити трохи остившім бульйоном з желатином. Прибрати в холодильник до повного охолодження. Якщо ви використовуєте силіконову форму, дістати з форми дуже легко.