Запечена гомілку індички з яблуками в духовці

Запечена гомілку індички з яблуками в духовці простий рецепт. М’ясо індички – чудовий дієтичний продукт. А якщо його правильно приготувати, то ще й дуже ніжний по текстурі. Для початку, щоб м’ясо не було прісним його потрібно замаринувати.

Інгредієнти

Для маринаду, для гомілки вагою від 1600г до 2 кг:
Великий помідор — 250-300 г;
Квітковий мед, без інтенсивного смаку — 80 г;
Соєвий соус — 50 мл;
Часник — 4-5 зубчиків (не більше, для легкого аромату);
Чорний перець — 1/2 ч. л.;
Розмарин — 2-3 гілочки (можна замінити на чебрець, смак буде не таким інтенсивним);
Сіль велика — 1,5 ч. л.

Для гарніру:
Яблука (типу Ренет Симиренка) — 2-3 шт;
Вершкове масло — 20 г;
Цукор коричневий — 1-1,5 ст. л.;
Сік лимона — 1 ст. л.;
Коньяк для фламбе — 30 мл

Запечена гомілку індички з яблуками в духовці покроковий рецепт

1. Гомілку при необхідності обпалити, зачистити від залишків пера, промити, висушити паперовими серветками. Ножем зробити проколи, нашпигувати гомілку часточками часнику. Поперчити, посолити. Помідор обшпарити окропом, зняти шкірку, видалити плодоніжку, нарізати кубиками. ⠀ В чашу блендера перекласти помідор, влити соєвий соус і мед, подрібнити до однородности.

2. Перелити в сотейник, довести до кипіння і на середньому вогні уварити соус-маринад, без кришки протягом 6-7 хвилин. Остудити до кімнатної температури. ⠀ Гомілку індички помістити в рукав для запікання, влити маринад соус, покласти гілки розмарину, зав’язати щільним вузлом. ⠀

3. Залишити маринуватися в холодильнику мінімум на 12 годин, а краще на добу, періодично перевертаючи згорток. ⠀ Розігріти духовку до 200°С. Запікати індичку в рукаві 25 хвилин, потім зменшити температуру до 140°С і запікати ще 2 години. ⠀

4. Готову індичку вийняти з пакета, прибрати розмарин, якщо рум’янцю недостатньо, знову розігріти духовку до 200 градусів, помістити індичку ще хвилин на 10 до появи бажаного румянца.

5. Для гарніру:
Яблука промити, нарізати часточками, видалити плодоніжку. На розігрітій сковороді (на 7-8 з 9) розтопити вершкове олію, висипати цукор, додати сік лимона, розмішати, викласти часточки яблока.

6. Обсмажувати на кожній стороні по одній хвилині до легкого рум’янцю. У самому кінці влити порцію коньяку, підпалити, як полум’я згасне — яблука готові. ⠀ Сервіруємо яблуками, зверху викладаємо голень.

Відео рецепт 👇