Веганські Пастуший пиріг без мяса з грибами і сочевицею

Веганські Пастуший пиріг без м’яса з грибами і сочевицею рецепт простий. Коли на вулиці прохолодно і падають поодинокі сніжинки, то хочеться приготувати щось затишне і зігріваючий. І цей пиріг якраз такий.

Інгредієнти

🔸200 г зеленої сочевиці
🔸600 г води

🔸1000 г картоплі
🔸20 г харчових дріжджів (замість них можна покласти 1-2 ч. л. ваших улюблених спецій для картоплі)
🔸50 г оливкової олії
🔸½ ч. л. гранульованого часнику
🔸сіль
🔸перець
🔸150 г рідини від варіння картоплі або несолодкого рослинного молока

🔸2 ст. л. рослинного масла
🔸2 зубчики часнику
🔸150 г моркви
🔸300 г печериць
🔸80 г томатної пасти
🔸3 ст. л. соєвого соусу
🔸1 ст. л. бальзамічного оцту
🔸1 ст. л. рисового борошна
🔸300 г овочевого або грибного бульйону
🔸щіпка чебрецю
🔸щіпка розмарину
🔸сіль
🔸150 г зеленого горошку (у мене заморожена)

Веганські Пастуший пиріг без м’яса з грибами і сочевицею покроковий рецепт

1. 1. Зелену сочевицю заливаємо водою і варимо, поки не випарується вся рідина. Приблизно 30 хвилин.
2. Відварюємо картоплю до готовності.
3. У картоплю додаємо харчові дріжджі, оливкова олія, гранульований часник, сіль, перець, рідина від варіння картоплі і розминаємо його товкачиком.
4. На рослинному маслі обсмажуємо дрібно нарізані часник і кубиком моркву.
5. Додаємо нарізані шампіньйони і готуємо, поки не випарується вся жидкость.

2. 6. Додаємо томатну пасту, соєвий соус, бальзамічний оцет і перемішуємо.
7. Посипаємо рисовим борошном, перемішуємо, додаємо бульйон і ще раз добре перемішуємо.
8. Додаємо розмарин, чебрець, сіль, сочевицю і зелений горошок. Перемішуємо.
9. На дно форми (у мене 28х22 см) викладаємо начинку, а зверху – картопляне пюре. Робимо виделкою візерунок і запікаємо в розігрітій духовці 35 хвилин до появи рум’яної корочки.

3. У мене був грибний бульйон. Сушені гриби промила і залила гарячою водою на 20 хвилин. Отриману рідину використовувала в якості бульона.

Відео рецепт 👇