Як смачно зробити Запечену качку в духовці з вином, часником, апельсином і соєвим соусом простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.
Інгредієнти
🔪Качка, 2 кг
🔪Соєвий соус 150 мл
🔪Біле вино 150 мл
🔪Чебрець 3-4 гілочки
🔪Часник 🧄 4 зуб
🔪Цедра апельсина 1 шт
🔪Сік апельсина 2 шт
🔪Кориця 1 паличка
🔪Лавровий лист 4 шт
🔪Запашний перець 8 шт
🔪Сіль 1 ст. л
🔪Вода 700-800 мл
Запечена качка в духовці з вином, часником, апельсином і соєвим соусом покроковий рецепт
1. До качці додаємо всі інгредієнти для маринаду і залишаємо маринуватися на 24 години, обов’язково грудкою вниз. Запікаємо в рукаві (пакет для запікання) 30 хвилин при 180°, щоб качка прогрілася. Зверху рукава ставимо фольгу, тим самим не даємо згоріти швидко шкірі, і можливість добре пропектися 1,5 години 180°.
2. Зелені яблука карамелізуем з цукром на сковороді. В качці з’являється не дуже приємний рожевий сік, акуратно його витягуємо, щоб він не всмоктався у яблука, і наповнюємо качку яблоками.
3. В духовці вже на чистому листі готуємо до гарного кольору. Качка у мене молода за 2 години 20 хвилин приготувалася, для впевненості готовності протыкайте шпажкою. А краще всього відразу вибирайте качку молодую.
Відео рецепт 👇