Парміджано з баклажанами, помідорами і сиром в духовці

Баклажани парміджано ❤️ Досконалість – у простоті 😍 цю страву італійської кухні зведе вас з розуму своїм неймовірно багатим смаком при всій простоті інгредієнтів 😌 ви неодмінно повинні його спробувати! Парміджано з баклажанами, помідорами і сиром класичний в духовці простий рецепт.

Інгредієнти

✔️ 2-3 баклажана
✔️ 3-4 великих помідори, бажано м’ясистих, щоб соус вийшов не зовсім рідким
✔️ 1 цибулина
✔️ 1-2 зубчики часнику
✔️ 200-300 гр моцарели
✔️ кінза, базилік
✔️ сіль, перець (у мене ще трохи сушеної м’яти)

Парміджано з баклажанами, помідорами і сиром в духовці покроковий рецепт

1. Нарізаємо баклажани разом з шкіркою кружечками товщиною ~0,7-1 див. Солимо і відразу ж обсмажуємо на сковорідці без масла з 2х сторін до румяности.
2. В окремому сотейнику обсмажуємо дрібно нарізані цибулю з часником до рум’яності, потім додаємо протерті помідори, очищені від шкірки, солимо, перчимо (тут я як раз додала трохи сушеної м’яти, вона ідеально вписалася у смакову композицію), додаємо трохи цукру (~1 ч. л), перемішуємо, накриваємо кришкою і варимо на середньому вогні хвилин 15. Потім за бажанням можна пробити блендером до однородности.
3. Дно форми для запікання змащуємо нашим томатним соусом. Викладаємо кружечки смажених баклажанів. Знову змащуємо тонким шаром соусу, посипаємо рубаною зеленню, потім тертої моцарелою. Повторюємо всі шари, поки не закінчаться ингредиенты.
4. Накриваємо фольгою і відправляємо в духовку на 180 °C хвилин на 10-15. Насолоджуємося 😍