Запекти свинину в рукаві в духовці шматком

Як смачно зробити Запекти свинину в рукаві в духовці шматком простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

– свинина охолоджена (у мене ребра 2,2 кг)
– солодкий соус ТМ Стебло бамбука (на моє кількість м’яса 220 гр)
– сіль (у мене 1 ч. ложка)
– перець мелений (у мене 1/2 ч. ложки)
– часник свіжий (2 голівки)
– імбир свіжий ( шматочок розміром з волоський горіх)

Запекти свинину в рукаві в духовці шматком покроковий рецепт

1. М’ясо моєму холодною водою і добре обсушуємо. (Для зручності я розрізала великий шматок на 2 частини ) Кладемо в глибоку миску і натираємо сіллю і перцем з усіх боків. Додаємо соус і обмазуємо м’ясо з усіх боків. Приблизно 2 ст. ложки соусу залишаємо для глазурування м’яса Головки часнику моєму і, не очищаючи, розрізаємо пополам.

2. Корінь імбиру очищаємо і ріжемо на кілька частин. Рукав для запікання зав’язуємо з одного кінця і поміщаємо в нього м’ясо в 1 шар, кістками вниз. На м’ясо кладемо імбир і часник. Рукав зав’язуємо з другого кінця. Робимо проколи зубочисткою, щоб рукав не лопнув. Запікаємо при 200 градусів протягом 1,5 годин. Через годину дістаємо деко з духовки, температуру в ній знижуємо до 170 градусів. Розрізаємо рукав зверху (обережно гарячий пар!).

3. Рідина з рукава зливаємо в соусник. Часник і імбир виймаємо. Імбир можна викинути – він вже віддав м’яса свій аромат – а часник видавлюємо з шкірки, подрібнюємо виделкою і додаємо в м’ясний соус. Змащуємо м’ясо зверху відкладеним раніше солодким соусом і ставимо знову в духовку на 30-40 хвилин. Подаємо з улюбленим гарніром. При подачі поливають м’ясним соусом з печеною чесноком.

Відео рецепт 👇