Як зробити запіканку з баклажанів з фаршем, помідорами і сиром рецепт простий в духовці. На смак між піцою і лазаньєю 🤤🤤 Шалено смачна, обов’язково спробуйте 🔥.
Інгредієнти
Кбжу на 100 г: 82 /5.3/4.7/3.6
⠀
Баклажан – 400 р
Фарш 450 гр ( у мене з гомілки індички )
Лук-230 р
Томатна пасату -220 гр
Вино червоне -90мл
Моцарелла -57 гр
Сир легкий 15%( у мене « тисяча озер»)-50 р
Помідор – 180 гр
Молоко 1.8% -200 мл
Борошно рисова -13 р
Вершкове масло -37 р
Приправи: мускатний горіх щіпка
Орегано, базилік -1 чл
Сіль, перець
Вода-250 мл
Запіканка з баклажанів з фаршем, помідорами і сиром покроковий рецепт
1. Для початку дрібно нарубаєте цибулю, обсмажте на розігрітій сковороді і додати до нього фарш, розбиваючи лопаткою грудочки. Смажте, поки не випарується вся волога. Додайте вино і випаруйте алкоголь. Додайте томатну пасат, води , трави і сіль, тушкуйте на повільному вогні, чим довше тим краще, мінімум 40 минут.
2. В цей час наріжте баклажани слайсами близько 5 мм завтовшки. Обсмажте на середньому вогні в сковороді на Краплі олії . Відкладіть на серветку, щоб позбутися від надлишків олії. ⠀ Далі приготуйте соус бешамель. Для цього розтопити в сотейнику вершкове масло і обсмажуйте на ньому борошно близько 2 мин.
3. Потім поступово вливайте молоко, помішуючи масу . Додайте мускатний горіх і сіль за смаком. ⠀ Зберіть запіканку: Першим шаром у вогнетривку форму викладаємо баклажани, потім фарш, полийте соусом бешамель. Далі знову баклажани, фарш, бешамель +натерта моцарелла, нарізані кільцями помідори. Трохи солі, італійських трав і завершальним – легкий сир. ⠀ Випікаємо при 200 градусах 20 хвилин .