Як зробити запіканку з картоплі з м’ясом яловичини і сиром на молоці в духовці рецепт простий і смачний.
Інгредієнти
Яловичий фарш — 500 г
Картопля — 1 кг
Яйце — 1 шт.
Молоко — 250 мл
Вершкове масло — 100 г
Цибуля ріпчаста — 1 шт.
Сир — 50 г
Сіль
перець — за смаком
Запіканка з картоплі з м’ясом яловичини і сиром на молоці покроковий рецепт
1. Почистити і відварити картоплю в підсоленій воді. Злити воду, додати 50 г вершкового масла і розтерти в пюре. (Я дуже люблю в пюре ддодати сире яйце, але це необов’язково. Але якщо ви все ж вирішите додати яйце, то молока потрібно менше). Підігріти молоко і додати в пюре.
2. Розмішати до отримання однорідної маси. Почистити і дрібно нарізати цибулю, ідеально подрібнив в блендері. Обсмажити до золотистого кольору на вершковому маслі. Додати фарш і обсмажити до готовності, постійно помішуючи і розбиваючи грудочки. Посолити і перекласти у велику миску.
3. Коли фарш злегка охолоне, вбити яйце і добре перемішати. Змастити форму для випічки вершковим маслом. Викласти шар пюре, зверху фарш і зверху пюре. Випікати 15 хвилин, дістати, посипати тертим сиром і поставити в духовку ще на 5 хвилин. ⠀ Ваш бьютіфул обід або вечеря готовий! ⠀ Найприємнішого аппетита.