Як смачно зробити запіканку з сиру і гарбуза зебра простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. За мотивами знаменитого з дитинства рецепти пирога Зебра пропоную приготувати запіканку «Зебра» з сиром, гарбузом і рисом, яка стане відмінним сніданком, ситним перекусом або смачним і корисним доповненням до чаю, какао або соку.
Інгредієнти
ДЛЯ СИРНОГО ШАРУ:
Сир 600 р.
Сметана 100 р.
Крохмаль кукурудзяний 2 ст. л.
Яйце 3 шт.
Цукор 150 р.
Рис відварний 1/2 ст.
ДЛЯ ГАРБУЗОВОГО ШАРУ:
Гарбуз 400 р.
Цукор 70 р.
Яйце 2 шт.
Крохмаль кукурудзяний 1,5 ст. л.
Запіканка з сиру і гарбуза зебра покроковий рецепт
1. Для гарбузового пюре очищену гарбуз запечіть або відваріть, потім подрібніть в пюре. У гарбузове пюре додайте цукор, крохмаль і яйця. Ретельно перемішайте. Для сирного шару з’єднайте сир зі сметаною, яйцями і крахмалом.
2. Збийте в однорідну масу за допомогою заглибного блендера. У сирну масу додати відварений рис і перемешайте.
3. У форму, змащену маслом і присипану манною крупою, викладайте по черзі сирну і гарбузову масу. Поставте в розігріту до 180 градусів духовку і випікайте протягом 50-60 минут.
4. Готову запіканку злегка остудіть, поріжте на шматочки і подавайте на стіл. Приємного аппетита!