ВІДМІННИЙ РЕЦЕПТ З СВИНЯЧОЇ ГРУДИНКИ. ТАК ВИ ЩЕ НЕ ГОТУВАЛИ.🤫 Запікаємо грудинки свинячої в духовці шматком простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.
Інгредієнти
М’ясна грудинка/підчеревок – 1 кг
Спеції на 1 кг:
Нитритная сіль 0,6 % – 17 р
(або нитритная сіль 6,25 %+15г звичайної солі)
Цукор – 1 ч. л.
Коріандр – 1 / 2 ч. л.
Чорний мелений перець – 1/2 ч. л.
Італійські трави – 1/2 ч. л.
Червоний гострий перець – 1/2 ч. л.
Сушений часник – 1/4 ч. л.
Запікаємо грудинки свинячої в духовці шматком покроковий рецепт
1. Свинячу грудинку/подчеревок розрізати навпіл, не дорізуючи до кінця приблизно 1 див. Розкрити як книжка. Потрібно 2 однакових шматка. У мисці змішати нитритную сіль, чорний мелений перець, коріандр, сухий часник, червоний гострий перець, цукор. Добре натерти спеціями зі всіх сторон.
2. Якщо ви використовуєте нитритную сіль 6,25%. Тоді на 1 кг м’яса потрібно 2 м нитритной солі і 15 г звичайної солі. Залишити при кімнатній температурі на 1 годину. Надіти еластичної сітки. Можна зав’язати ниткою. Щільно загорнути в харчову плівку у кілька шарів. Прибрати в холодильник на 2 доби. Через 1 добу м’ясо перевернути на іншу сторону.
3. Через 2 дні дістати заздалегідь грудинку і дати постояти пару годин при кімнатній температурі. Гарненько промокнути паперовим рушником. Потрібно кулінарний термометр. Щуп загнати в центр мяса.
4. Запікати в духовці при 100°З (212.0°F) до досягнення усередині батона 72°С. Приблизний час приготування 3-4 години. Після приготування дати повністю охолонути. Загорнути в пергаментний папір і прибрати в холодильник на ніч. Приємного апетиту! До зустрічі у нових рецептах.
Відео рецепт 👇