Заварне тістечко Парі-Брест з кремом

Заварне тістечко Парі-Брест з кремом простий рецепт домашній.

Інгредієнти

Тісто:
120 мл молока
120 мл води
120г вершкового масла
1 ст л цукру
щіпка солі
140г борошна
220г яєць
мигдальні пелюстки

Праліне:
150г смаженого фундука
160г цукру
10-15мл рослинного масла

Крем:
500мл молока
100г цукру
80г жовтків
25г кукурудзяного крохмалю
25г борошна
50г розм’якшеного вершкового масла
130г праліне
150г розм’якшеного вершкового масла

Заварне тістечко Парі-Брест з кремом покроковий рецепт

1. Тісто:
У сотейнику змішати воду, молоко, цукор і щіпку солі. Масло нарізати кубиками, додати до інгредієнтів в сотейник. Поставити на середній вогонь, довести до кипіння. Всипати борошно, активно перемішуючи. Тісто стане щільніше і почне збиратися грудкою. Прибрати з плити. Частинами ввести яйця, постійно збиваючи міксером. Тісто перекласти в кондитерський мешок.
2. На деко з пергаментом відсадити тісто: 2 кола один всередині іншого, третій поверх (діаметр до 15см), посипати мигдалевими пелюстками. І повторити ще 2 рази. В результаті у вас вийде три тістечок. Випікати кільця по черзі при 175°C близько 40 хв до підрум’янення. Духовку не відкривати перші 20-30хв!

3. Праліне:
Цукор в сотейнику з товстим дном розтопити на ср вогні, всипати фундук, перемішати. Викласти на пергамент, остудити. Пробити блендером, підливаючи масло. Якщо необхідно, давайте блендеру відпочити, щоб не перегрівався. Текстура праліне повинна бути досить гладкой.
4. Крем:
Міксером змішати жовтки, цукор, крохмаль і борошно. Довести молоко до кипіння і тонкою цівкою влити до жовткової маси, продовжуючи збивати. Прогріти отриману масу на ср вогні, постійно перемішуючи, щоб вона загусла. Прибрати з плити, додати 50г масла, перемішати, остудити. Збити міксером 150г масла до світлої, пишної текстури, додати до крему і знову збити. Перекласти в кондитерський мішок. Охолодити кілька часов.

5. Збираємо тістечка. Кожне кільце розрізати. Промазати нижню частину праліне, трохи кремом. З кондитерського мішка відсадити красиві кільця крему. Накрити верхньою частиною. Присипати цукровою пудрою. (Процес на відео в кінці каруселі).