Заварний крем для еклерів класичний в домашніх умовах простий рецепт.
Інгредієнти
на 800 г крему:
🔸Молоко – 500 мл
🔸Яєчний жовток – 100 г
🔸Цукор – 120 г
🔸Кукурудзяний крохмаль – 45-50 р
🔸Вершкове масло – 50 г
🔸Стручок ванілі
Заварний крем для еклерів класичний в домашніх умовах покроковий рецепт
1. В мисці з нержавіючої сталі збити жовтки з цукром. Додати в суміш кукурудзяний крохмаль. Влити в каструлю молоко, додати очищений від зерен стручок ванілі. Довести молоко до кипіння, вийняти стручок ванілі, перелити половину молока у збиті жовтки з крохмалем. Перемешать.
2. Знову перелити суміш у каструлю і поставити на вогонь, не перестаючи заважати віночком. Або відразу додати суміш з жовтків в закипаюче молоко. Після закипання, постійно помішуючи, потримати ще 30-50 секунд на вогні (потужність вогню зменшити).
3. Знімаємо каструлю з вогню і додаємо в суміш вершкове масло. Перед вживанням раджу енергійно збити крем венчиком.
Відео рецепт 👇