Як смачно зробити Заварний крем для профітролей простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Заварний крем – історії, факти і рекомендації.
«Згущені при нагріванні суміші молока і яєць здавна були частиною європейської кухні, принаймні, з часів Стародавнього Риму відомі деякі рецепти з використанням схожого крему.
Заварний крем, запечений в тісті у вигляді пирога, був дуже популярний у середні віки. В Англії для позначення крему, отриманого з заварених яєць, використовують слово Custard, в основі якого лежить латинське слово crustāre.
Заварний крем — це різновид кондитерського напівфабрикату на основі приготовленої суміші молока або вершків і яєчного жовтка. В залежності від того, скільки яєць або згущувача використовується, заварний крем може розрізнятися по консистенції і може бути рідким (англійська крем або в оригіналі crème anglaise), так і густим, який найчастіше використовується для випічки (по-французьки creme pâtissière) – начинка еклерів, листкових і здобних виробів.
Найбільш поширені заварні креми використовуються в якості десертів або десертних соусів і зазвичай включають цукор і ваніль. Основи із заварного крему також можна використовувати для пирогів із заварним кремом та інших пікантних страв. Для того, щоб крем став густим зазвичай використовують або борошно або крохмаль, або сухий крем для приготування крему 😊.
Заварний крем зазвичай готують на паровій бані або дуже обережно нагрівають у каструлі на плиті. Приготування англійської заварного крему (без крохмалю) — делікатна операція, оскільки навіть незначне підвищення температури на 3-6 °C призводить до перетравлювання і згортання. Як правило, температура повністю приготованого англійської заварного крему не повинна перевищувати 80 °C; він починає схоплюватися при 70 °C. Водяна баня уповільнює теплопередачу і полегшує витяг заварного крему з ємності до того, як він згорнеться.
«Згущені при нагріванні суміші молока і яєць здавна були частиною європейської кухні, принаймні, з часів Стародавнього Риму відомі деякі рецепти з використанням схожого крему.
Заварний крем, запечений в тісті у вигляді пирога, був дуже популярний у середні віки. В Англії для позначення крему, отриманого з заварених яєць, використовують слово Custard, в основі якого лежить латинське слово crustāre.
Заварний крем — це різновид кондитерського напівфабрикату на основі приготовленої суміші молока або вершків і яєчного жовтка. В залежності від того, скільки яєць або згущувача використовується, заварний крем може розрізнятися по консистенції і може бути рідким (англійська крем або в оригіналі crème anglaise), так і густим, який найчастіше використовується для випічки (по-французьки creme pâtissière) – начинка еклерів, листкових і здобних виробів.
Найбільш поширені заварні креми використовуються в якості десертів або десертних соусів і зазвичай включають цукор і ваніль. Основи із заварного крему також можна використовувати для пирогів із заварним кремом та інших пікантних страв. Для того, щоб крем став густим зазвичай використовують або борошно або крохмаль, або сухий крем для приготування крему 😊.
Заварний крем зазвичай готують на паровій бані або дуже обережно нагрівають у каструлі на плиті. Приготування англійської заварного крему (без крохмалю) — делікатна операція, оскільки навіть незначне підвищення температури на 3-6 °C призводить до перетравлювання і згортання. Як правило, температура повністю приготованого англійської заварного крему не повинна перевищувати 80 °C; він починає схоплюватися при 70 °C. Водяна баня уповільнює теплопередачу і полегшує витяг заварного крему з ємності до того, як він згорнеться.
Інгредієнти
▫️Молоко – 500 мл
▫️Цукор – 180 гр
▫️Борошно – 3 ст. л
▫️Яйце – 4 шт
▫️Вершкове масло – 200 гр
Заварний крем для профітролей покроковий рецепт
1. Перемішуємо цукор з борошном, додаємо яйця, розтираємо до однорідної маси. Молоко ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і потім тонкою цівкою вливаємо до маси з яйцами.
2. Потім знову перелити все в каструлю і на невеликому вогні при постійному помішуванні уварюють до пихтіння. Але крем для профітролей, еклерів можна використовувати на ваш вкус.
3. Можна використовувати згущене молоко з маслом, можна крем, пломбір, заварний крем або навіть джем. Орієнтуйтеся за своїм уподобанням☺️