Заварний крем на молоці та яйцях для торта

Як смачно зробити Заварний крем на молоці та яйцях для торта простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

1. Молоко – 500 мл
2. Ваніль – стручок
3. Яйця – 2 шт.
4. Цукор – 100 гр
5. Крохмаль (будь-який) – 40 гр
6. Вершкове масло – 50 гр

Заварний крем на молоці та яйцях для торта покроковий рецепт

1. Розрізати стручок ванілі і дістати насіння. Додати їх до молока і перемішати, підігріти суміш на повільному вогні. Яйця змішати з цукром і крохмалем до однорідності, щоб не було грудочок і тонкою цівкою ввести гаряче молоко.

2. Інтенсивно перемішувати, щоб яйця не згорнулися від гарячого молока. Перелити масу назад в каструлю і поставити на повільний вогонь. Постійно помішуючи, варити суміш до загустіння (3-4 хвилини) Додати вершкове масло і перемешать.

3. Накрити крем плівкою в контакт і залишити остигати при кімнатній температурі, потім прибрати в холодильник на 4-5 годин для стабилизации.
4. Замість стручка ванілі можна використанні ванілін пів чайної ложечки, але повірте, ці чорні крапочки в кремі від ванілі – окремий вид задоволення😍🤤

5. Крем виходить стабільний, ніжний, але тримає форму. Дуже смачний, шовковистий.. кайф!

Відео рецепт 👇