З Яблучним Спасом! Всім миру і добра! Вирішила спекти булочки з яблуками. Як приготувати смачний Здобні булочки з яблуками з дріжджового тіста в духовці рецепт простий. Це дуже смачна солодка, по-домашньому душевна і затишна випічка, ніжна і ароматна. Тісто смачне, пишне, м’яке, булочки дуже смачні!
Інгредієнти
Тісто:
Борошно 470-500 р
Молоко 250 мл
Сіль 1/2 ч. л.
олію 30 р
Вершкове масло 40 г
Дріжджі пресовані-20 г ( сухі 7 г)
Яйце 1 шт (С1)
Цукор 70 г
Начинка:
яблука 4-5 шт
Вершкове масло 20 г
Цукор за бажанням
Кориця 1 ч. л.
Здобні булочки з яблуками з дріжджового тіста в духовці покроковий рецепт
1. Яблука очистити, нарізати невеликим кубиком. На сковороді розтопити вершкове масло, викласти яблука, згасити до м’якості 5 хвилин, при бажанні додати цукор і корицю. Начинку повністю остудити. У теплому молоці розчинити дріжджі, 1 ст. л. цукру, 100 г борошна (з загального кол-ва), розмішати, накрити плівкою, поставити в тепле місце, дати опарі подняться.
2. У мисці збити яйце, цукор, сіль, додати підійшла опару, влити рослинне масло, розтоплене вершкове (не гаряче!), всипати просіяне борошно, замісити м’яке, еластичне тісто. Тісто округлити, покласти в миску, змащену рослинним маслом, затягнути плівкою, дати піднятися до подвоєння объеме.
3. Далі тісто розділити на 13 рівних частин по 70 г, округлити, накрити плівкою, дати відпочити 10 хвилин. Далі сформувати булочки – підківки. Шматочок тіста розкачати в овальчик, по краю викласти начинку, закрити тістом, защипнути, щоб начинка не вилізла, підвернути, шов добре защипнуть.
4. Потім краї трохи прокатати, злегка витягаючи заготовку по всій довжині , надати булочці форму підкови. Сформовані булочки викласти на деко, застелений папером для випічки, накрити плівкою, дати подойти.
5. Перед випічкою змастити жовтком +2 ч. л. води, посипати за бажанням пелюстками мигдалю, рубаними горішками або штрейзельной крихтою. Випікати при t 180 гр близько 20 хвилин до рум’яності. Орієнтуйтеся на особливості своєї духовки.