Як ви пам’ятаєте – нещодавно я виступала на Moscow Cake Show з темою «Тренд – місцеві і сезонні продукти в десертах. Від ягід до кропиви та кульбаби!» 🗣 За день до виступу я варила Зелений кекс “Щавель-Насіння” прям на майданчику для своїх слухачів, і багатьом вдалося його спробувати! 🤤🌱🌱🌱 Але для тих, хто пропустив, немає приводу засмучуватися! 😘 Ви можете приготувати цю бомбу самостійно! 👍🏻 Ділюся рецептом нижче! 👇🏻
Інгредієнти
75г щавлю (подрібнених в блендері)
75г вершкового масла розтопленого
75г цукру
1 яйце ІЗ
80г борошна
5 г розпушувача
щіпка солі
20г насіння смажених
Зелений Кекс Щавель Насіння покроковий рецепт
1. Розтопити вершкове масло в мікрохвильовій печі або на водяній бані, остудити. У блендері подрібнити промитий щавель, влити розтоплене вершкове масло і пробити ще раз до отримання однорідної маси. У великій чаші збити міксером цукор з яйцем до пишноти, потім додати олійно-щавлеву суміш, ретельно перемешать.
2. Після цього ввести в масу просіяне з розпушувачем і сіллю борошно. Швидко вимісити однорідне тісто і в кінці додати насіння, ще раз перемішати. Розподілити тісто у форму для бісквіта або капсули для капкейків. Випікати 25 хвилин при 175 градусах, в режимі верх-низ.
3. Бісквіт можна подавати у форматі “кексу”, без крему, або використовувати для торта або капкейків. Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 6 капкейків або 2 тонких коржа (1 високий), діаметром 16см. Бісквіт ідеально поєднується з горіховими і вершковими кремами!