Заварний крем на жовтках, вершках, молоці і крохмалі

Як зробити Заварний крем на жовтках, вершках, молоці і крохмалі простий рецепт. Кількість яєць, молока або додавання вершків можуть змінюватися залежно від бажаної густоти та кількості крему.

Інгредієнти

✔️6 Жовтків
✔️350мл Молоко
✔️150г Вершки
✔️130г Цукру
✔️40г Кукурудзяного крохмалю
✔️Насіння ваніліну

Заварний крем на жовтках, вершках, молоці і крохмалі покроковий рецепт

1. Збийте жовтки з цукром , ваніліном і кукурудзяним крохмалем. Поступово додайте молоко і вершки продовжуючи збивати, щоб не утворилися грудочки. Поставте на середній вогонь каструльку з вашим кремом і дайте йому загуснути. Продовжуйте заважати крем силіконовим віночком в процесі приготування. Як тільки Крем загус, зніміть з плити і накрийте харчової пленкой.

2. Вона повинна щільно прилягати до поверхні крему. Це необхідно для того щоб не утворилася обвітрена поверхню і своєрідна щільна плівка. Поради: Крем можна зберігати 2/3 дня холодильнику накритий харчовою плівкою Використовуйте завжди свіжі яйця і свіже молоко. Не використовуйте молочні порошки або молоко довгого хранения.
3. Для загустіння крему можна використовувати також кукурудзяне борошно, картопляний крохмаль кукурудзяний крохмаль. Можна використовувати і борошно, але це менш ідеальний варіант. Якщо у вашому кремі утворилися грудочки, то візьміть маленьке сито і процідіть ваш крем ,тим самим позбавляючись від утворилися грудочок. Не перегрейте ваш крем. Температура не повинна перевищувати 85°.

4. Саме перевищення температури надає крему сильний смак яєчного жовтка. Якщо у вас немає ваніліну або він вам не подобається, але ви хочете дати незвичайний смак крему, ви можете використовувати цитрусове скоринки, кавові зерна і палички корицы.
5. Достатньо залишити на деякий час ці інгредієнти в молоці яке ви збираєтеся використовувати для виготовлення крему. Можна використовувати і меншу кількість жовтків, але в даному випадку кількість крохмалю має збільшитися. А ще ви можете додати білий шоколад ваш крем.

6. В той момент коли ви поставите крем на вогонь в очікуванні загусне, додайте шматочки білого шоколаду. Результат вийде приголомшливий і ви навіть не помітите, як ваш крем випарується не дочекавшись навіть святкового стола.