Желе з кульбаб з квіток і пектином на зиму

Як зробити Желе з кульбаб з квіток і пектином на зиму простий рецепт. У вас вже з’явилися кульбаби? Збережіть весняне тепло і приготуйте з них смачне желе 💛

Інгредієнти

(на 4 банки по 0,5 л):

квітки кульбаби – 1 л.;
цукор білий або коричневий – 1 кг.;
вода кип’ячена – 1 л.;
пектин – 4 ст. л. або
желатин – 20 гр.;
сік одного лимона.

Желе з кульбаб з квіток і пектином на зиму покроковий рецепт

1. Збираємо квітки кульбаби. Общипуємо їх, виймаючи пелюстки, зелені чашечки не використовуємо; Заливаємо пелюстки водою на пару годин, потім варимо на повільному вогні півгодини. Вимикаємо вогонь і залишаємо кульбабки на ніч; Вранці проціджуємо одуванчиковый відвар, всипаємо цукор і видавлюємо сік лимона;
2. На маленькому вогні уварюють сироп пару годин, додаємо пектин, розмішуємо і кип’ятимо ще хвилинку, вимикаємо. Якщо використовуєте желатин, замочіть його в сотейнику до розбухання і прогрійте, поки не растворится.
3. Потім додайте в гарячу, але не киплячий сироп; Гаряче желе розливаємо в чисті банки, щільно закриваємо кришками; Ставимо баночки у велику каструлю або таз і кип’ятимо 10 хвилин; Зберігаємо желе в темному прохолодному месте.