Домашній соус чилі гострий з перцю на зиму

Як смачно зробити Домашній соус чилі гострий з перцю на зиму в банках простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Цей соус просто 🔥🔥🔥, підкорює своїм смаком моментально! Відмінно підходить до м’яса, птиці, сирів, бургерам, відмінно поводиться як добавка в різні страви. Його я точно рекомендую приготувати любителям гостренького, так і тим, хто з острахом поглядає на все, що “горить”. Не пошкодуєте) У мене гострий перець був двох сортів, тому так і вказую в граммовках, але це не має значення, головне гострий!

Інгредієнти

🌶перець гострий – 2 кг
🌶перець чилі (тонкий) – 1 кг
🌶помидооы – 400г
🌶яблука – 4 шт
🌶часник – 100 г (вже очищений)
🌶цукор – 5 ст. л.
🌶сіль – 7 ч. л.
🌶мед – 1 ст. л.
🌶яблучний оцет – 100 мл
🌶оливкова олія – 100 мл

Домашній соус чилі гострий з перцю на зиму покроковий рецепт

1. У перцю видаляємо плодоніжки, насіння залишаємо (якщо хочете погостріше). Яблука чистимо від шкірки і серцевини. Пробиваємо всі овочі в комбайні або прокручуємо через мясорубку.
2. Відправляємо в розігріте оливкове масло, проварюємо 15 хвилин, помішуючи. Додаємо сіль, цукор, мед, яблучний оцет, перемішуємо, варимо ще 15 хвилин або довше (до потрібної вам консистенції).

3. Розкладаємо по стерилізованим баночках/пляшок, закриваємо кришками. Ну і як завжди перевертаємо. Приємного аппетита!