Ну що, сезон абрикосів пішов!!!! Значить «смажимо» варення з золотого піску ! 😜😜😜 Як зробити домашнє Абрикосове варення з лимоном часточками на зиму простий рецепт.
Інгредієнти
4 кг абрикосів
3,5-4 кг цукру
1 лимон
Абрикосове варення з лимоном часточками на зиму покроковий рецепт
1. Абрикоси моєму, відокремлюємо від кісточок. Викладаємо в ємність, і засипаємо цукром. Як цукор розтане, викладаємо шумівкою абрикоси в іншу миску. Сироп ставимо на газ і доводимо до кипіння. Як закипить, викладаємо в сироп абрикоси, залишаємо на 5-6 годин, щоб вони ввібрали в себе сироп.
2. Через 5-6 годин, знову повторюємо цю процедуру, викладаємо шумівкою абрикоси в іншу миску, варимо сироп до закипання, після викладаємо в нього абрикоси і варимо на середньому вогні хвилин 6-7. Після залишаємо все на пару часиков.
3. Тим часом підготуємо баночки, зручніше використовувати маленькі по 0,5 л, швидко з’їдаються не встигнувши приїстися.. Моєму їх, стерилізуємо, кришки теж, хвилин 15-20. Лимон 🍋 моєму до хрускоту харчовою содою, знімаємо з нього цедру.
4. Додаємо в варення, вичавлюємо сік ( без м’якоті і кісточки ( через сито)), виливаємо так само сік в варення, доводимо до кипіння і варимо хвилин 5-7. Всі! Розливаємо по банках, і холодними зимовими вечорами п’ємо чай зі смачним варенням 😋.