Адигейський сир з коровячого молока в домашніх умовах

Як зробити адигейський сир з коров’ячого молока в домашніх умовах рецепт простий. Простий покроковий рецепт домашнього сиру. Він простий у приготуванні, до того ж дуже корисний, вважається дієтичним продуктом.

Інгредієнти

Оцет 9% – 3 столові ложки
Спеції – за бажанням (у мене суміш прованських трав)
Сіль – 1 чайна ложка
Молоко 3,2% жирності – 3 літри
Вода – 3 столові ложки

Адигейський сир з коров’ячого молока в домашніх умовах покроковий рецепт

1. Нам знадобиться 3 столові ложки оцту. У мене 9%-ний. Розбавляємо його 3 столовими ложками води. У каструлю наливаємо 3 літри молока. Молоко краще брати пожирніше. У мене звичайне покупне. 3,2% жирності. Нагріваємо його майже до кипіння, приблизно до 95 градусів.

Виливаємо розведений оцет, при цьому перемішуємо молоко. Повинні з’явитися такі пластівці. Вимикаємо вогонь і відкидаємо сирну масу на друшляк. Його заздалегідь потрібно простелити марлею, складеною в кілька шарів. Друшляк обов’язково повинен стояти на посуді, щоб в неї стікала сыворотка.

2. Ложкою приминаем сирну масу, нехай добре стече сироватка. Сильно сир віджимати не потрібно. Інакше він буде занадто сухий. Невелика кількість сироватки додасть сиру ніжну консистенцію. Поки сир ще теплий, його потрібно посолити.

Зверху я вирішила його посипати сумішшю прованських трав. Тепер перевертаємо сир і посипаємо сіллю і спеціями з іншого боку. В принципі, наш адигейський сир вже готовий до вживання, але я не люблю теплый.

3. Залишу його до повного охолодження. З 3 літрів молока у мене вийшло 600 грам смачного домашнього сиру. Такий сир чудово підходить для сніданку. Подивіться яка у нього однорідна текстура.

Існує безліч рецептів приготування адигейського сиру. Але цей, на мій погляд, найпростіший. Потрібно всього 2 основних інгредієнта і півгодини Вашого часу. Приємного аппетита!