Інгредієнти
Оцет 9% – 3 столові ложки
Спеції – за бажанням (у мене суміш прованських трав)
Сіль – 1 чайна ложка
Молоко 3,2% жирності – 3 літри
Вода – 3 столові ложки
Адигейський сир з коров’ячого молока в домашніх умовах покроковий рецепт
Виливаємо розведений оцет, при цьому перемішуємо молоко. Повинні з’явитися такі пластівці. Вимикаємо вогонь і відкидаємо сирну масу на друшляк. Його заздалегідь потрібно простелити марлею, складеною в кілька шарів. Друшляк обов’язково повинен стояти на посуді, щоб в неї стікала сыворотка.
Зверху я вирішила його посипати сумішшю прованських трав. Тепер перевертаємо сир і посипаємо сіллю і спеціями з іншого боку. В принципі, наш адигейський сир вже готовий до вживання, але я не люблю теплый.
Існує безліч рецептів приготування адигейського сиру. Але цей, на мій погляд, найпростіший. Потрібно всього 2 основних інгредієнта і півгодини Вашого часу. Приємного аппетита!