Американський класичний яблучний пиріг з корицею

Приготуємо Американський класичний яблучний пиріг з корицею простий рецепт в духовці 🍎

Інгредієнти

(форма – 23 см):

Борошно – 290 гр
Вершкове масло – 180 гр
Холодна вода – 80 мл
Сіль – 1/2 ч. л.

Яблука – 650 гр
Крохмаль – 30 гр
Кориця
Мед/цукор/сироп/сахзам

Американський класичний яблучний пиріг з корицею покроковий рецепт

1. Рубаємо холодне вершкове масло ножем або натираємо на тертці, змішуємо його з борошном, сіллю і холодною водою. Замішуємо тісто, якщо липне до рук – додаємо муки.
2. Відправляємо масу в холодильник на 20-30 хв. Далі тісто розділяємо на дві частини: одна має бути 3 рази менше. Розкачуємо їх і розподіляємо більшу частину рівномірно по формі, а іншу розрізаємо на смужки. З них ми будемо робити мотанку! Яблука нарізаємо кубиками.
3. Додаємо до них корицю, а також мед, цукор або сироп. Варимо все на повільному вогні в глибокій каструлі до розм’якшення яблук. Додаємо крохмаль і тримаємо на вогні, поки маса не загустеет.
4. Викладаємо начинку на дно форми, зверху викладаємо смужки з тіста. Випікаємо пиріг при температурі 190 градусів близько 40-45 минут.

5. Перед подачею необхідно повністю остудити пиріг! Можна прикрасити цукровою пудрой.