Як зробити смачний Англійська картопляний пиріг з рибою в духовці рецепт простий. Про рибний пиріг прилетіло багато прохань поділитися рецептом. Виконую. Так що з вас ❤️– і поїхали. Англійська рибний пиріг – це не звичні нам пироги з тестом і начинкою. Англійська пиріг – це риба або м’ясо в формі плюс скоринка з картоплі або листкового тіста. Перш ніж гортати, дочитайте цю посаду до кінця, щоб знати всі фішки і нюанси. По-перше, не пропускайте момент з мускатним горіхом. Як часто ми вирішуємо, що спеції справа смаку, додавати їх необов’язково.
Але в цьому рецепті мускатний горіх проводить межу між «ну так собі, їсти можна» і «вау, це просто божественно». Краще брати свіжий горіх і терти його прям в пюре. Десь від чверті до половини чайної ложки. Він відтіняє рибу, крадучи все ті нотки, які ми не любимо, додаючи свіжості і глибини. По-друге, помішування соусу. Якщо ви раніше не загущали соуси пастою roux, то рекомендую взяти віночок, т до ложкою першого разу може не вийти.
По-третє, вино краще брати сухе і кисле. Якщо у вас на полиці давно варто кислятина, яку пити неможливо, але вилити шкода – це рецепт, щоб таке вино засяяло. Ідеально підійдуть Рислінг і Піно Гріджіо. По-четверте, вибираючи начинку, не втрачайте можливість додати різноманітності кольору, смаків і текстур. Я взяла тріску – біла і прісна риба, лосось – червоний і жирний, копчену пікшу – біла, але з копченою ноткою, креветки – додають колір плюс щільну текстуру.
Рибний пиріг – це дуже просте, здорове блюдо, яке дозволить додати рибу в раціон родини, причому в такій формі, яка не викликає реакцію «знову тріска». Може, я одна така, але мою родину доводиться вмовляти їсти рибу, якщо тільки це не копчений лосось. Смажена дорада або лосось на пару – це привід для маленького підліткового бунту. Так що викручуюся як можу.
Але в цьому рецепті мускатний горіх проводить межу між «ну так собі, їсти можна» і «вау, це просто божественно». Краще брати свіжий горіх і терти його прям в пюре. Десь від чверті до половини чайної ложки. Він відтіняє рибу, крадучи все ті нотки, які ми не любимо, додаючи свіжості і глибини. По-друге, помішування соусу. Якщо ви раніше не загущали соуси пастою roux, то рекомендую взяти віночок, т до ложкою першого разу може не вийти.
По-третє, вино краще брати сухе і кисле. Якщо у вас на полиці давно варто кислятина, яку пити неможливо, але вилити шкода – це рецепт, щоб таке вино засяяло. Ідеально підійдуть Рислінг і Піно Гріджіо. По-четверте, вибираючи начинку, не втрачайте можливість додати різноманітності кольору, смаків і текстур. Я взяла тріску – біла і прісна риба, лосось – червоний і жирний, копчену пікшу – біла, але з копченою ноткою, креветки – додають колір плюс щільну текстуру.
Рибний пиріг – це дуже просте, здорове блюдо, яке дозволить додати рибу в раціон родини, причому в такій формі, яка не викликає реакцію «знову тріска». Може, я одна така, але мою родину доводиться вмовляти їсти рибу, якщо тільки це не копчений лосось. Смажена дорада або лосось на пару – це привід для маленького підліткового бунту. Так що викручуюся як можу.
Інгредієнти
400 г риби шматочками 2-3 см (у мене лосось, тріска, копчена пікша, креветка)
1,5 ст л борошна
25 г вершкового масла
60 мл білого вина
200 мл рибного або овочевого бульйону
40 мл вершків
1/2 ст л гірчиці
2 ст л свіжої петрушки
Сіль і перець за смаком
400 г картоплі
40 г вершкового масла
40 мл вершків
Трохи мускатного горіха
Пригорща тертого пармезану або іншого твердого сиру
Англійська картопляний пиріг з рибою в духовці покроковий рецепт
1. Відварити картоплю і зробити пюре з маслом, вершками і мускатним горіхом. У сковороді на середньому вогні розтопити 25 г вершкового масла. Додати борошно і перемішати до утворення однорідної пасти (roux). Потроху додати вино, постійно помешивая.
2. Потім влити бульйон, так само потроху і, постійно помішуючи. Знизити вогонь. Дати масі покипіти 2-3 хвилинки. Додати вершки, гірчицю, сіль і перець. Перемішати, настояти 2-3 минуты.
3. В кінці всипати петрушку і додати рибу. Викласти начинку в форму (моя 22×13 см), зверху накрити ковдрою з пюре і посипати тертим сиром. Запікати при 190°С 20-25 хвилин до золотистої скоринки на картошке.