Курячі ніжки в соусі барбекю в духовці

Як зробити Курячі ніжки в соусі барбекю в духовці простий рецепт. Курячі чупа-чупси. Часто готую курку і знайшла ще один смачний спосіб приготування. 😋

Інгредієнти

Курячі гомілки 6 шт.
Маринад: кетчуп, соус барбекю і соєвий соус по 6 ч. л. (по 1 ч. л. на кожну гомілку.)
Паприка 1 ч. л.
Гострий перець за смаком

Курячі ніжки в соусі барбекю в духовці покроковий рецепт

1. Зачищаємо кісточку: надрізаємо шкіру по колу, в самому тонкому місці. Розрізаємо сухожилля і стягаємо відрізану частину шкіри з кістки. ⠀ Змішуємо інгредієнти для маринаду і щедро змащуємо голени.

2. Форму для запікання або на деко краще вистелити пергаментом, т. к. стікає соус буде пригорати. Ніжки ставимо (намагаємося поставити їх вертикально) в ємність для запікання і ставимо в духовку при 200° на 20 хвилин. ⠀

3. Виймаємо з духовки, знову змащуємо соусом, ставимо назад в духовку, але знижуємо температуру до 180°. На цьому етапі я ще печериці поклала, теж в цьому соусі. І готуємо ще 20 хвилин. У процесі запікання можна ще змастити соусом. ⠀

4. Якщо соус залишиться, перелийте в баночку з кришкою, і можна зберігати в холодильнику кілька днів, додати в підливу або пережарку для супа.