Апельсинове желе з желатином

Як смачно зробити Апельсинове желе з желатином простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Новий рік і зима у мене завжди асоціюється з самим улюбленим десертом – з желе. Ми обов’язково готували його на свято, займаючи всі стаканчики, невеликі вазочки і половину балкона. Я думаю, так було у багатьох.

Сьогодні приготуємо апельсинової желе. Якщо апельсини у вас солодкі, то можна не додавати сазах або підсолоджувачі.

Інгредієнти

🔸Апельсин 3 шт (~300 г без шкірки)⠀
🔸Желатин 10 р
🔸Вода 300 мл
🔸Кокосове молоко 150 мл
🔸Підсолоджувач і ванілін (за смаком)
🔸Кориця (за смаком)
🔸Ягоди для прикраси

Апельсинове желе з желатином покроковий рецепт

1. Желатин розчиняємо в теплій воді (100-150 мл). ⠀ Апельсини очищаємо і подрібнюємо блендером з залишилася водою. Щоб смак вийшов м’якше, рекомендую проварити масу кілька хвилин. ⠀ Далі додаємо корицю і підсолоджувач за смаком. Приблизно 2/3 замоченого желатину вливаємо в отримане пюре, розмішуємо і порівну розливаємо по формах. ⠀
2. Ставимо желе в холодне місце й чекаємо, поки нижній шар схопиться. ⠀ Для другого шару кокосове молоко змішуємо з ваніліном, підсолоджувачів і залишилися желатином. Рівномірно розподілити отриману масу по формах, коли перший шар повністю застынет.
3. Знову прибрати в холодильник. ⠀ Готовий десерт прикрашаємо ягодами, фруктовими чіпсами або шоколадом. ⠀ Десерт простий, корисний і смачний. Обов’язково побалуйте себе і близьких! ⠀ Приємного апетиту!