Апельсинові булочки з шоколадом. Повітряні до неподобства, ароматні до втрати свідомість, смачні, що неможливо встояти😂☝️ Для смачного дріжджового тіста необхідні перевірені дріжджі, тепле приміщення без протягів і хороший окомір, щоб не забити тісто борошном, адже вона у всіх різна, а це означає що вам може знадобитися більше або менше, ніж зазначено в рецепті! Ви дружите з дріжджовим тестом? Пишіть в коментарях, якщо щось не виходить, по можливості підкажу…
Інгредієнти
Для тесту:
150 гр. Теплого молока
7 гр. Сухих дріжджів (22 гр. свіжих)
100 гр. Цукру
70 гр. Соку апельсина
2 шт. Яйця
80 гр. Вершкового масла
600 гр. Борошна +
–
Апельсинові булочки з шоколадом покроковий рецепт
1. Тепле молоко з’єднати з дріжджами, цукром, 2 ст. л. борошна і перемішати.Накрити плівкою і залишити на 10 хвилин в теплому місці. ⠀ Додати яйця, сік перемішати віночком. Просіяти борошно додати цедру апельсина і замісити тісто. ВИМІШУВАТИ РУКАМИ МОЖНА! ⠀
2. Додаємо масло кімнатної температури і продовжуємо вимішувати хвилин 5. ⠀ Накриваємо чашу з тестом і ставимо в тепле місце на 1 годину підніматися. ⠀ Приміщення повинно бути тепле і без протягів.Тісто виходить приголомшливе, працювати з ним одне задоволення. ⠀
3. Після того як тісто піднялося, ділимо на 3 рівні рости і розгортаємо в пласт. У середину кладемо нутеллу чи можна джем, курд, звертаємо як на відео і укладаємо на деко. Кільце у мене 26 див. ⠀
4. Накриваємо зверху плівкою або рушником, даємо постояти в теплому місці 20-25 хв. ⠀ Змащуємо жовтком +2 ст. л. молока. Ставимо в заздалегідь розігріту до 170-180С духовку, режим верх низ на 30 хвилин приблизно!
Відео рецепт 👇