Апельсинові цукати з кірок апельсинів з цукром

Апельсинові цукати з кірок апельсинів з цукром простий рецепт 🍊 Задушлива і смачна начинка для великодньої випічки! Можна додавати в паски або сирну паску. А можна просто як ласощі до чаю). Робити їх зовсім нескладно, просто довго.

Інгредієнти

Шкіра від великих апельсинів -500 р (7-8 великих апельсинів)
Сіль
Вода

Для сиропу:
400 мл апельсинового соку (з тих же апельсинів)
500 г цукру
4ст.л. лимонного соку

Апельсинові цукати з кірок апельсинів з цукром покроковий рецепт

1. Апельсини ретельно вимити щіткою. Нарізати апельсинову шкірку і покласти в каструлю. Залити водою, довести до кипіння і поварити ще 10 хвилин. Після цього злити воду, залити чистою свіжою водою і додати 0.5 ч. л. солі, знову поварити 10 хв. Повторити процес ще 2-3 рази, поки гіркоту повністю не зникне. Після чого шкірки відкинути на друшляк і дати рідини повністю стечь.
2. Апельсиновий сік процідити. У каструлі з товстим дном змішати цукор з апельсиновим соком. Поставити на вогонь. Коли цукор розчиниться повністю, додаємо апельсинові шкірки і лимонний сік, варимо на повільному вогні до випаровування жидкости.
3. Потім перекласти цукати в деко, застелене пергаментом, просушити прочиненими духовці при t 50-60 C 3-4 години. Готові цукати липкі, але не вологі. Стають темнішими. Остиглі цукати скласти в баночку і зберігати в холодильнике.