Як зробити смачний апельсиново шоколадний кекс з цедрою рецепт простий в духовці. Цей кекс з розряду найпростішою випічки. Коли все змішав, виклав у форму, поставив у духовку і забув. А згадав лише коли по будинку рознеслися запаморочливі аромати. І нехай це не дуже фотогенічний кекс в моєму житті, але безумовно один з найбільш смачних.
Інгредієнти
Яйця 2 шт
Олію слив. 100 гр
Борошно 300 гр.
Цукор 100гр (з розрахунку, що я испозую молочний шоколад. Якщо у вас темний варто збільшити на 40-50 гр)
Апельсиновий сік 200 гр (можна свіжовичавлений, у мене пакетований з м’якоттю)
Розпушувач 10 гр
Цедра 1 апельсина
Плитка шоколаду (85 гр)
Апельсиново шоколадний кекс з цедрою покроковий рецепт
1. Змішуємо міксером м’яке масло і цукор, додаємо яйця, борошно, сік, цедру, розпушувач збиваємо. Колем шоколад на невеликі шматочки і вмішуємо в тесто.
2. Викладаємо у форму і випікаємо 45 хвилин при 180 гр. Готовність перевіряємо зубочисткой.
3. Для глазурі змішуємо на 1ст.л соку лимона 100 гр цукрової пудри. Прикрашаємо фруктами, ягодами, посипками на ваш вкус.