Цветаевский класичний яблучний пиріг зі сметаною

Цветаевский класичний яблучний пиріг зі сметаною як у юлії висоцької простий рецепт в духовці. Дівчата, цей пиріг – все пирогів пиріг! Один з найбільш смачних! Робити його легко, головне – уважно дивиться відео і читайте рецепт. Яблука зараз дешеві – зробіть! Будете вражені смаком, обіцяю!

Інгредієнти

Для тесту:
150 г вершкового масла
120 г сметани
200 р борошна
1 ч. л розпушувача

Для начинки:
500-600 г яблук
350 г сметани
2 яйця
250-270 г цукру
1 ч. л ванільного цукру
40 г борошна

Цветаевский класичний яблучний пиріг зі сметаною покроковий рецепт

1. Масло розтопити і охолодити. Додати сметану, ретельно перемішати. ⠀ Борошно змішати з розпушувачем. Всипати в масляну суміш і перемішати до однорідності. ⠀ Тісто, загорнути в плівку і покласти в холодильник на 1 годину. ⠀
2. Робочу поверхню посипати борошном. Тісто розповісти і перенести у форму, діаметром 25 див. Сформувати високі бортики. ⠀ Прибрати форму в холодильник.
3. Яблука розрізати на 4 частини, вирізати серцевину і нарізати тонкими шматочками. ⠀ Окремо збити яйця, цукор, ванільний цукор, сметану і борошно. ⠀ Викласти яблука у форму з тестом.
4. Обережно залити сметанною заливкою. ⠀ Випікати пиріг 50-60 хвилин при температурі 180С ⠀ Дати пирогу повністю охолонути. Краще навіть потримати 8-10 годин в холодильнике.