Пряники з начинкою з джему з глазурю

Як смачно зробити Пряники з начинкою з джему з глазур’ю простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Хлопчики-зайчики – дубль два! Сьогодні ароматні пряникові з начинкою 😊

Інгредієнти

(на ~20 середніх пряничка)

ТІСТО:
100 г цукру
75 г меду
75 г інвертного сиропу (якщо немає, то ще мед)
1ч.л. кориці
1ч.л. імбиру
по дрібці кардамону і гвоздики
1 ч. л. соди
(всі ч. л. без гірки)
120 г вершкового масла 82% кімнатної температури
1 яйце ІЗ
450 г борошна (ні грама більше)

НАЧИНКА:
~150 г густого джему або повидла, у мене яблуко-абрикос

ГЛАЗУР:
100 г цукру
40 г води

Пряники з начинкою з джему з глазур’ю покроковий рецепт

1. В сотейнику з товстим дном з’єднати цукор, мед і сироп. Нагріти і помішувати до розчинення цукру. Нагрівання припинити, ввести соду, почнеться сильне піноутворення. Інтенсивно перемішувати, поки піна не осяде. Ввести спеції перемішати, додати масло і вимішувати до однорідності. Потім ввести яйце і знову ретельно перемішати, краще ручним венчиком.
2. Борошно просіяти, додати в загальну масу і замісити м’яке пластичне тісто, схожа на пластилін. Сформувати пряники, у мене все ті ж силіконові форми, вважаю це краще співвідношення ціна-якість, а достаток силіконових форм настільки велике, що кожен знайде за душі і сезону. І в цей раз трохи змінила тактику і вам раджу попробовать.
3. Взяти шматочок тіста розплющити, в центр покласти начинку, зібрати краю, тут залежить від форми в клубочок або ковбаску і укласти у форму, втиснути по всій поверхні, пригладити, загалом, потренуватися і проявити кмітливість 🙈.
4. Форми з пряниками відправити в мороз на 30 хвилин. Потім витрусити заготовки на лист, покритий папером або килимком і отруїти в заздалегідь розігріту до 180°духовку.
5. Випікати 10-12-15-20 хвилин, залежить від розміру і ступеня проморозки, остудити. Для глазурі з’єднати цукор і воду, кип’ятити 1,5 хвилини, потім дуже швидко покрити пряники з особи, висушити, підігріти глазур на водяній бані, покрити зворотний сторону.