Горіхове праліне

Праліне отримало свою назву на честь французького герцога Плессі-Прален.☝️ Це густа маса перетертих горіхів і цукру. 😊 Якщо масу не подрібнювати (або залишити більші шматочки в процесі подрібнення), то можна прикрашати їм десерти і тортики.🍰🧁 Отриману густу масу додають в начинку, шоколад, цукерки і морозиво.🍨 Як приготувати смачне Горіхове праліне рецепт простий.

Інгредієнти

100 грам горіхів (можна суміш різних видів, Ваших улюблених горішків або тих, що знайдуться вдома ).🌰🥜
270 грам цукру
Трохи рослинного масла.

Карамель для праліне:
180 грам цукру
60 грам води
1 ст ложка глюкози

Горіхове праліне покроковий рецепт

1. Обсмажити горіхи на сковороді і очистити від зайвої лушпиння. (Ми брали вже смажені покупні горіхи, тоді цей пункт можна пропустити 🤗) Подрібнити горіхи, злегка постукавши качалкою, заздалегідь розмістивши з між двома листами пергаменту або харчової плівки. Беремо сотейник і злегка змащуємо її рослинним маслом, використовуючи кисточку.
2. Всипаємо цукор і, помішуючи розтоплюємо його на середньому вогні до світло-жовтого кольору. Всипати горіхи, перемішати і через дві хвилини зняти з вогню. Вилити карамельну суміш на злегка змащений рослинним маслом силіконовий килимок. Після охолодження – подрібнити в пасту (більш великі шматочки можна залишити для декору )
3. І ще один рецепт карамелі для праліне, який нам подобається трохи більше 👇🤗 Змішати всі інгредієнти в сотейнику і варити на середньому вогні до карамельного кольору. 😌 Всипати горіхи, перемішати і викласти на силіконовий килимок для охолодження і звичайно ж пізніше перебити в пасту. 🌰🥜💫💛 Чудових результатів і смачних десертів ❤️