Домашній зефір Мята Маття

Домашній зефір М’ята Маття простий рецепт. Для цього рецепта я використовувала подрібнену в порошок суху м’яту. Можна використовувати свіжу, або м’ятний екстракт. Маття дає не тільки відтінок, але і смак. Тому, хто не любить, для кольору можна додати барвник. В принципі, за цим рецептом можна приготувати маршмеллоу і без добавок, самий звичайний (або з ваніллю).

Інгредієнти

230 г цукру,
150 г глюкозного сиропу,
130 г води + 20 г лимонного соку,
100 г води + 25 р порошкового желатину,
2 ч. л. м’яти,
2 ч. л. маття,
кукурудзяний крохмаль для обсипання.

Домашній зефір М’ята Маття покроковий рецепт

1. Желатин замочити. Дати набрякнути. Поставити на парову баню і розтопити. В цей же час в сотейнику з’єднати цукор, сироп, воду з лимонним соком, м’яту і маття. На середньому вогні довести до 118 гр., безперервно помішуючи. Почати збивати желатин до утворення піни. Тонкою цівкою влити киплячий сироп, продовжуючи збивання на максимуме.
2. Збивати масу до тих пір, поки вона не стане пишною, світлою і густий (не текти з віночка). Силіконову форму змастити промасленим серветкою (не сильно), викласти масу, розрівняти і залишити на кілька годин для стабілізації на столі або в холодильнике.
3. Можна використовувати не силіконову форму, тоді її потрібно затягнути плівкою (щоб було зручно витягувати готовий маршмеллоу) і також змастити. Нарізати маршмеллоу, обваляти в крохмалі. Зайвий крохмаль стряхнуться з допомогою дуршлага.