Морквяний кекс з волоськими горіхами і апельсином

Як зробити смачний Морквяний кекс з волоськими горіхами і апельсином рецепт простий в духовці. Смачний, вологий, ніжний, ароматний, з горішками і спеціями, тонким ароматом апельсина. Помітили, що зараз майже скрізь найбільше десертів і випічки з яблуками, гарбузом і морквою? Цей кекс не простий 😂 Він стежить за всіма, хто проходить повз і не восхищаете його ваблячою текстурою 🙈

Інгредієнти

160г борошна
160 г сирої моркви без шкірки
100 г цукру
80 г волоських горіхів
120г (2шт з) яйця
80 г рослинного масла без запаху
10 г ванільного цукру
1 ст. л. меленої кориці
1 ч. л. соди
10 г розпушувача
щіпка солі
Щіпка меленого імбиру
Щіпка кардамону
1стл Цедра дрібна апельсина
40 мл Апельсиновий сік

Морквяний кекс з волоськими горіхами і апельсином покроковий рецепт

1. Форму змастити вершковим маслом, присипати рівномірно борошном і прибрати в холодильник, поки готуємо тісто. Моркву подрібнити блендером в дрібну крупинку (можна натерти на дуже дрібній тертці, але мені не дуже подобаються довгі волокна в готовому виробі).
2. Горіхи помити, просушити, обсмажити і подрібнити. Яйця збити з цукром і ваніллю в пухку масу. До яйцям додати моркву, горіхи і масло, добре перемешать.
3. Поступово підсипати муку, змішану з спеціями, содою і розпушувачем. Випікаємо при 180 °С до сухої дерев’яної шпажки. Приблизно хвилин 30-40. Кекс вийняти з форми, остудити. Нанести глазур і декор (за бажанням).