Апельсиновий пиріг без глютену з мигдальної муки

Апельсиновий пиріг без глютену з мигдального борошна простий рецепт в духовці.

Інгредієнти

Чашка = 240 мл

СУХІ ІНГРЕДІЄНТИ:
2 чашки мигдальної муки (замінити не вийде ❕)
1 чашка безглютенової суміші або вівсяної муки
2 ч. л. розпушувача
1 ч. л. соди
1/4 ч. л. солі

ВОЛОГІ ІНГРЕДІЄНТИ:
2 лляних яйця (змішайте 2 ст л льняної муки + 5 ст л води = залиште на 10 хв)
1/4 склянки кокосового масла, розтопленого
1/4 чашки кленового або іншого сиропу
1/3 чашки свіжого апельсинового соку (1,5 невеликих апельсина)
2 ст. л. апельсинової цедри (1 невеликий апельсин)
Ванільний екстракт за смаком

~ 2 невеликих цукіні/кабачка

Апельсиновий пиріг без глютену з мигдальної муки покроковий рецепт

1. Розігрійте духовку до 175 С. ⠀ кабачки Натріть/цкккини на крупній тертці і з допомогою паперового рушника відіжміть всю зайву воду. У вас повинна вийти одна повна чашка цукіні після видалення води. ⠀

2. Просіяти сухі інгредієнти і змішайте. ⠀ В окремій мисці змішайте всі вологі інгредієнти. ⠀ Додайте сухі інгредієнти до вологим і перемішайте всі разом. Викладіть натерті кабачки. ⠀
3. Вилийте у форму для запікання, застелену пергаментним папером. Випікайте 50-60 хвилин або поки зубочистка не буде виходити чистой.

4. Дайте повністю охолонути 🌬 🍊 За бажанням покрити глазур’ю (у автора: цукрова пудра, апельсиновий сік і апельсинова цедра)