Як зробити смачне арахісове печиво з інжиром простий рецепт в духовці.
Інгредієнти
мука 180г
арахісова паста 250г
масло 82,5% (кімнатної температури) 70г
цукор-150г
яйце 1шт З (60г)
Вершки 33-35% 100 мл
розпушувач 3г
сіль 2г
ваніль ( в будь-якому вигляді: паста, цукор ванільний, есенція)
кардамон 2г
Інжир
Спеції щіпка
Мед 1-2чл
Білий шоколад 70г
Арахісове печиво з інжиром покроковий рецепт
1. Перемішати віночком борошно, сіль, розпушувач, кардамон. збити масло з арахісової пастою, додати цукор, ваніль, збити, додати яйце, вершки, збити. Всипати сухі інгредієнти, перемішати до повного объединения.
2. Тісто ділимо на частини по 40г. сформувати кульки, зробити з них коржики висотою в 1см, скруглить край, покласти в центр не товсті кружечки інжиру, посипати спеціями, полити медом,
3. Збирати зручно відразу на деку, застеленому пергаментом. Випікати в середині розігрітій до 180С духовці 12-14 хвилин. вийняти, охолодити на деку повністю, полити розтопленим білим шоколадом. Дати шоколаду застигнути і можна есть.