Ароматні ванільні булочки з горіховою начинкою

Ароматні ванільні булочки з горіховою начинкою. Як же смачно пахнуть…..мммммм. Інгредієнти прості, форму можна надати будь-яку, готуються не складно. Ідеальні для сніданку з чашкою кави ☕

Інгредієнти

50 гр цукру
10 гр ванільного цукру
10 гр сухих дріжджів
300 мл теплого молока
1 ч. л. солі
2 яйця
130 г вершкового масла
30 г кукурудзяного крохмалю
700 – 750 гр борошна

Начинка:
250 г горіхів (будь-яких, можна мікс)
90 г цукру
1 яєчний білок
Горіхи порубати. Додати цукор і білок, перемішати до однорідної маси.

Для змазування:
1 жовток
1 ст. л. молока

Ароматні ванільні булочки з горіховою начинкою покроковий рецепт

1. Сухі дріжджі, 1 ч. л. цукру і 50 мл молока(від загальної маси) перемішати і дати постояти, що б утворилася пінна шапка. Молоко з’єднати з сіллю, яйцями, цукром, ванільним цукром і розтопленим вершковим маслом – перемішати. Додати підійшли дріжджі перемішати. Борошно просіяти і частинами додавати до рідкої части.
2. Замісити тісто. Тісто вимішувати близько 10 хвилин, воно повинно вийти м’яким і не липким. Сформувати кулю, покласти в миску, накрити рушником і поставити для вистоювання в тепле місце. Тісто розкачати в прямокутник (40*50), розподілити рівним шаром начинку.
3. Тісто розділити умовно на 3 частини і загорнути краї (першу частину покласти на другу і зверху накрити третій частиною). Розділити отриманий прямокутник на 12 полосок.
4. Скрутити тісто по спіралі і викласти на деко, застелений пекарської папером. Накрити рушником і дати постояти хвилин 15. Жовток змішати з молоком і змастити булочки. Випікати при 180 градусах 30 хвилин до рум’яної корочки.