Баклажанові рулетики з сиром

Улюблена пора року – ОСІНЬ 🍂 Один (!) улюблених сезонних овочів – БАКЛАЖАН! Спробуйте такий «середземноморський варіант» БАКЛАЖАНОВИХ РУЛЕТИКІВ з ароматною начинкою з базиліка, кедрових горішків, оливкової олії, сирокопченої шинки і сиру моцарелла. Як зробити Баклажанові рулетики з сиром рецепт простий в духовці. Відмінна закуска, яку можна приготувати заздалегідь, тому що від перебування в холодильнику таке блюдо тільки виграє по смаку! 😉👍🏻😋

Інгредієнти

оливкова олія Extra Virgin 3 ст. л.
помідори вялені в олії 4 шт.
базилік свіжий 1 пучок
кедрові горіхи 50 р
3 шт. анчоуси
шинка сирокопчена 100 р
моцарелла 2 шт.
сіль за смаком
перець чорний за смаком
орегано сушений, за смаком
баклажани 2 шт.
рослинна олія для обсмажування

Баклажанові рулетики з сиром покроковий рецепт

1. Баклажани вимийте, видалите зелену частину і наріжте тонкими скибочками уздовж. Обсмажте баклажани в невеликій кількості рослинного масла до золотистого кольору з двох сторін. Готові скибочки викладіть на паперовий рушник (або спеціальний папір для фритюру), щоб вони віддали зайвий жир.

2. Кедрові горішки злегка обсмажте на сухій сковороді. У чашу блендера покласти вимиті і висушені листя базиліка, в’ялені томати, кедрові горішки і анчоуси. Подрібніть, додайте оливкову олію, поперчіть, посоліть за смаком і знову увімкніть блендер. Готовий соус має бути м’якою пастоподібної консистенции.

3. Заздалегідь підготуйте нарізану шматочками моцарелу і шинку. Візьміть скибочку баклажана. Викладіть на нього тонко нарізаний шматочок сирокопченої шинки. Розподіліть шар ароматною пасти. Покладіть шматочок сиру моцарелла, невеликий листочок базиліка (за бажанням). І загорніть баклажан рулетиком.

4. Підготуйте таким чином всі баклажани. Викладіть рулетики на блюдо, злегка збризніть оливковою олією і до подачі на стіл зберігайте закуску в холодильнику. Скибочки баклажанів можна обсмажити на сковороді-гриль, без додавання масла.