Баклажани і сир тофу під соусом теріякі

Баклажани і сир тофу під соусом теріякі рецепт простий.

Інгредієнти

На 2-3 порції:

400 гр. баклажанів
400 гр. тофу
3 ст. л. рослинного масла
2 зубчики часнику
½ червоного болгарського перцю
5-6 ст. л. соусу теріякі або за смаком
Сіль і перець за смаком
Насіння кунжуту і зелений лук для подачі

Баклажани і сир тофу під соусом теріякі покроковий рецепт

1. Наріжте баклажани соломкою або будь-якою формою, бланшируйте баклажани (закип’ятіть воду і у киплячу воду додайте баклажани і прокип’ятіть 3-4 хвилини, до напівготовності і відставте) * (див. примітки) ⠀ ⠀ Відіжміть зайву вологу з тофу, наріжте тофу соломкою або будь-якою формою. ⠀ ⠀
2. Розігрійте антипригарну сковороду, додайте рослинне масло. Додати тофу, обсмажте з кожного боку до золотистої скоринки. Залиште. ⠀ ⠀ В ту ж сковороду додайте 1 ст. л. рослинного масла, обсмажте часник до аромату, потім додайте перець, як тільки перець приготується, додайте до нього тофу і баклажаны.
3. Влийте соус теріякі і готуйте кілька хвилин, щоб тофу і баклажани ввібрали соус, можете додати більше соусу, якщо порахуєте потрібним. ⠀ ⠀ Приправте сіллю і перцем за смаком, якщо хочете, можна додати трохи рослинного масла, посипати кунжутом і зеленою цибулею. ⠀
4. Подавайте з рисом і насолоджуйтеся. ⠀ ⠀ ⠀ Примітки: * Ви також можете просто обсмажити баклажани разом з часником і болгарським перцем. Але врахуйте, що їх бланшування збереже їх текстуру і вони будуть більш хрустящими.