Домашня ковбаса ліверна

Як смачно зробити Домашня ліверна ковбаса з м’яса та печінки простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. При великому бажанні можна самим приготувати ліверну ковбасу, при цьому ви будете знати, що точно всередину ви поклали, і звичайно, це в рази смачніше магазинного. Як є? Так як зазвичай – хоч на бутерброд, хоч підсмажити з цибулею і подати з картоплею, гречкою, макаронами. А які смачні пиріжки виходять з начинкою з ліверної ковбаси… ммм…

Інгредієнти

М’ясо (м’якоть яловичини) – 500 гр
Легені (баранина, або яловичина) – 500 гр
Печінка (баранина або яловичина) – 300 гр
Свиняча шкірка – 300 гр
Яйце – 1 шт
Крохмаль – 1 ст. л
Молоко – 100 мл
Мускатний горіх – 0,5 ч. л.
Часниковий порошок – 1 ч. л.
Цукор – 1 ч. л
Перець чорний мелений – 0,5 ч. л
Сіль – 1 ч. л (або за смаком)
Оболонка натуральна – 5 метрів, d=34-36 мм

Домашня ліверна ковбаса покроковий рецепт

1. Відварити все м’ясо – м’якоть, легені, печінка, свинячу шкурку, до готовності в підсоленій воді. Готову натуральну ковбасну оболонку замочити в холодній воді на 30 хвилин. М’яса дати охолонути, пропустити через м’ясорубку, через дрібну решетку.

2. Всипати в фарш всі спеції, цукор, в молоці розчинити крохмаль і влити в м’ясо, розбити яйце – все перемішати. За допомогою спеціальної насадки для ковбас, на м’ясорубці, начинити оболонку мясом.

3. Сформовані ковбаски покласти в холодну підсолену воду. Довести на невеликому вогні до кипіння і варити 15-20 хвилин Ковбаски вийняти, охолодити, прибрати в холодильник і можна есть.