Домашній печінковий паштет з желе

Ніжної консистенції домашній печінковий паштет з желе рецепт простий. Хочете? Давайте готувати! 🤩 Сам паштет завжди не дуже презентабельно виглядає, але глянцева «окантовка» желе додасть не тільки святковий вигляд, але і виграшного відтінятиме смак печінки. Виходить красиво і дуже смачно!

Інгредієнти

– 500 гр курячої печінки
– 1 цибулина
– 1 морква
– 50 мл вершків
– 15 гр масла для смаження
– сіль, мелений перець
– щіпка мускат.горіха

Для фруктового/ягідного желе:
– 8 гр желатину
– 50 мл води
– 100 мл соку апельсина

Домашній печінковий паштет з желе покроковий рецепт

1. Цибулю і моркву обсмажуємо на олії (у мене дхі). Додаємо печінку, мускат. горіх, солимо, перчимо. Смажимо до готовності. Подрібнюємо до однорідного стану, додаємо вершки і все перемешиваем.

2. Викладаємо в одну велику форму або, як я, у кілька невеликих. Ставимо в холодильник. Тим часом желатин заливаємо водою і залишаємо на 20 хв. З апельсинів вичавлюємо сік. Нагреваем.

3. Вводимо желатин і доводимо до його розчинення (не кип’ятити!). Виливаємо зверху на паштет. Повертаємо в холодильник до застигання. А потім беремо шматок хліба… і бенкет починається 😀

Відео рецепт 👇