Баклажани Парміджано з томатами та сиром по італійськи у духовці простий рецепт. Ви теж любите баклажани? Тоді вам точно треба спробувати пармеджано! Я впевнений цей яскравий рецепт підкорить серце і шлунок вас і ваших близьких.
Інгредієнти
Час приготування 40-60 хв
•Баклажани – 4 шт.
•Цибуля ріпчаста – 1/2 шт.
•Часник – 2 зубчики.
•Базилік зелений – 50 р.
•Томати в соку – 500 мл
•Пармезан – 150 р.
•Моцарелла (для піци) – 200 р.
•Оливкова олія – 20 мл
•Олія соняшникова – 250 мл
•Сіль/Перець – за смаком.
Баклажани Парміджано з томатами та сиром по італійськи у духовці покроковий рецепт
1. Баклажани нарізаємо товщиною 0.5 див. Можна уздовж на скибочки, а можна кружечками. Добре підсолимо і почекаємо пару хвилин, щоб вийшла волога, після чого высушим паперовими рушниками і відправимо в сковорідку з розігрітим маслом, смажимо 2 хвилини з кожного боку і перекладаємо на паперовий рушник, щоб зайве масло ушло.
2. Перейдемо до томатної основі. Ви можете використовувати як стиглі томати, так і консервовані. Наріжемо дрібними кубиками підлогу головки цибулі, кілька зубчиків часнику і нарубим листя базиліка. Цибулю з часником обсмажимо до прозорості, після чого заливаємо томати в соку і доводимо до легкого кипіння, підсолимо, поперчити і відправимо в соус базилік, перемішати і накриємо крышкой.
3. На слабкому вогні готуємо 10 хвилин. За бажанням соус можна подрібнити блендером до однорідності. Моцарелу наріжемо невеликими скибочками, а пармезан натремо на дрібній тертці. На дно ємності для запікання розподілимо пару ложок соусу і присыпем пармезаном.
4. Далі викладаємо перший шар баклажанів 👉🏼 зверху томатний соус 👉🏼листя базиліка 👉🏼 пармезан 👉🏼 моцарелла 👉🏼 знову баклажан і т. д. У мене вийшло 4 шари баклажанов.
5. Відправляємо в розігріту духовку до 180 градусів на 20 хвилин. Даємо страві трохи відпочити, після чого нарізаємо на порційні шматочки. Подати можна як гарячим, так і злегка теплым.
Відео рецепт 👇