Баклажани з помідорами і сметаною в духовці

Ті самі баклажани)) ⠀Як зробити Баклажани з помідорами і сметаною в духовці рецепт простий. Це блюдо я спробувала в грузинському бістро і воно мені дуже сподобалося)) ⠀ Я запитала офіціантку, що це за соус? Вона відповіла: просто сметана. ⠀ Але я то знаю, що просто сметана б згорнулася при запіканні, тому вдома я розробила рецепт «сметани, яка не згорнеться», протестувала його і вже потім зняла для вас ролик.

Інгредієнти

Баклажан середнього розміру – 2шт.
Помідор смачний – 2шт.
Сметана 25-30% жирності кімн. температури – 240гр.
Молоко кімн. температури – 40гр.
Крохмаль кукурудзяний – 1ст.л.
Сулугуні – 50гр.
Сухий часник – 1ч.л.
Сіль за смаком

Баклажани з помідорами і сметаною в духовці покроковий рецепт

1. Баклажани чистимо смужками, робимо надрізи і формуємо віяло. Солимо його, залишаємо на 10 хвилин, потім витираємо паперовим рушником, скроплюємо маслом і відправляємо в духовку, розігріту до 200 градусів на 30 хвилин. ⠀

2. Готуємо соус. Крохмаль змішати з молоком і додаємо до сметані. Також додаємо трохи сухого часнику, трохи солі і добре перемішуємо. ⠀ Коли баклажани запекутся, дістаємо їх, викладаємо до них крупно нарізані помідори, зверху поливаємо соусом і посипаємо натертим сулугуні. ⠀

3. Запікаємо при 200 градусах до утворення рум’яної скоринки. ⠀ Подаємо з скибочкою білого хліба або коржем. ⠀ Це дуже смачно!

Відео рецепт 👇