Бананово шоколадний кекс без яєць

Як зробити смачний Бананово-шоколадний кекс без яєць рецепт простий. Ми ввели дитині зарплату. Старшому. 9 років. Не за успіхи або уроки, не за прибирання, а просто як досвід для дитини. Він знаходиться в умовах, коли основні потреби ми закриваємо (їжа, одяг, канцелярія) , а ці гроші його особисто – на іграшки або тп. Ті ми його поставили до відома, що він тепер не клянчить, не змушений на щось випрошувати . Якщо хочеш – бери, не вистачає – накопич. Витратив 0 … Соррі , БРО🤷♀️ … Кредитів в цьому банку немає. Кожен місяць 25го числа він отримує 10€ в еквіваленті в левах.
Це не багато і це та сума , з якою я легко розлучуся кожен місяць – закривши очі на те, куди йдуть гроші. Погодьтеся – якщо видаючи гроші дитині душа кров’ю обливатися , а дивлячись, як він їх витрачає в безодню – взагалі стискатися все … Таке щастя не потрібно: і дитина сама буде це відчувати і батько не дасть відчути свободу витрат… І на поточний момент у нього не виходить адекватно витрачати… Очей горить, губа труситься… намагається Витратити в день зарплати все і відразу… Але! Я вважаю це дуже корисним досвідом.

Інгредієнти

Для світлої частини
1 великий перезрілий банан ( або 2 маленьких)
90 гр цукру
60 гр расительного масла
60 гр. апельсинового соку
1\2 ст. л. оцту
щіпка солі
190 гр борошна
1 чл соди
1.5 чл розпушувача

Для шоколадної частини
1 великий перезрілий банан ( або 2 маленьких)
90 гр цукру
60 гр расительного масла
80 гр. апельсинового соку ( у мене кокосове молоко сьогодні)
60 гр гіркого шоколаду (або шоколадної пасти)
щіпка солі
190 гр борошна
1/2 ст. л. оцту
1 чл соди
1.5 чл розпушувача
1 ст. л. какао без цукру

Бананово шоколадний кекс без яєць покроковий рецепт

1. В обох випадках з’єднуємо банан, цукор, масло, сік (або молоко), щіпку солки. Додаємо оцет, промешиваем. Потім в темну – шоколад (якщо шоколад – то розтоплюємо, якщо просто шоколадну пасту – то просто розмішуємо).
2. Пробиваємо блендером – спочатку світлу масу, потім темну. Далі додаємо у світлу частину – борошно, соду , розпушувач – збиваємо віночком, В темну – борошно, соду, розпушувач і какао.

3. Збиваємо вінчиком. Викладаємо у форму по черзі шоколадну частина і світлу. Випікаємо при 180 гр близько 60 хвилин. До сухої шпажки.